Полезни връзки

На тази страница ще публикувам линкове към интернет ресурси, които според мен са полезни за хората ползващи екранен четец. И така – да започваме:

  • Сайтът на Димитър Димитров: Там ще намерите полезни програмки и ръководства за работа с екранния четец JAWS for Windows.
  • Уеб сайтът на фирма „БГАсист“: Фирмата е официален представител за България на световните лидери в производството на специализирани хардуерни и софтуерни продукти и помощни средства за хора със зрителни увреждания – Freedom Scientific, ViewPlus, IndexBraille и други. Освен това, в раздела „Блог“ на сайта има и много полезни статии и ръководства, които са написани в стил, напълно съобразен с факта че четящите ги са ползватели на екранни четци.
  • „Без жичка“ – блогът на Негослав Събев: Този сайт е приятелско намигване към други два подобни сайта – „Без монитор“ и „Без мишка“ (вторият от които за съжаление вече не съществува). Сайтът представя гледната точка на своя автор към технологиите. В него също има полезни статии и ръководства.