петък, 3 април 2015 г.

Tel Manager: Управлявайте разговорите си с лекота

И като сме подхванали темата за интересни неща за Android, ето и още едно такова от мен. Става въпрос за програмата „Tel Manager“. Нейната цел е по-лесно управление на входящия и текущия разговор, най-вече от гледната точка на човек със зрителни увреждания. Ето и описанието на програмата от магазина на Google Play (актуално към 3 април 2015 г.):

ОПИСАНИЕ:

ВАЖНО! „Tel Manager“ не е тестван на Android 5.0 и по-нови версии.

„Tel Manager“ е приложение, представено за вас от RedZoc Solutions Pvt ООД. То е създадено за удобство на нашите потребители, особено за хората със зрителни увреждания. Целта на това приложение е да помага за приемане/отхвърляне/прекратяване на разговори, както и за управление на високоговорителя на вашия телефон/идентификатора на повикващия чрез разклащане на телефона или прости почуквания по екрана. Можете да персонализирате функциите според вашите предпочитания от настройките на приложението (извиквани от неговия основен екран).

Функции на Tel Manager:

  1. Разклащане веднъж за отговор на входящо повикване.
  2. Разклащане два пъти за отхвърляне на входящо повикване.
  3. Разклащане веднъж за активиране/деактивиране на високоговорителя по време на разговор.
  4. Разклащане два пъти по време на разговор за прекратяване на разговора.
  5. Замяна на стандартния екран за входящо повикване с по-улеснен и по-достъпен такъв. Тази опция предоставя два бутона за отговор/отхвърляне на разговора при входящо повикване. Бутоните са разположени в долната част на екрана, като този за отговор е с етикет „Answer“ и е вляво, а този за отхвърляне - долу вдясно и е с етикет „Decline“. Обърнете внимание, че не можете да използвате стандартния екран за входящо повикване, ако тази функция е включена.
  6. Почукване по екрана (над бутоните за отговор/отхвърляне на разговора) за прослушване идентификатора на повикващия (име и/или телефонен номер). При ползване на TalkBack, трябва да се почукне два пъти. Имайте предвид, че при изговаряне на името и/или номера на повикващия, силата на звука за звънене бива намалена до определена степен. Проблемът е в това, че на някои устройства тя не бива възстановена до зададената от вас стойност след приключване на изговарянето на идентификатора на повикващия и вие трябва сами в последствие да си върнете силата на звука за звънене до нейната желана от вас стойност.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Tel Manager може да не работи правилно в комбинация с други подобни приложения.

Изпратете (на английски) вашата обратна връзка, коментари, заявки за нови функции и въпроси на адрес: info@redzoc.com.

Ето и препратка към страницата на „Tel Manager“ в магазина на Google Play: „Tel Manager“ в Google Play.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

  1. Опциите за управление на разговорите и високоговорителя по време на разговор чрез разклащане на телефона може да се изключват, както и замяната на оригиналния за телефона екран за входящо позвъняване с опростения и по-достъпен такъв.
  2. Програмата изисква Android 4.0 и по-нова.
  3. При „Tel Manager“ както отговарянето, така и отхвърлянето на входящо повикване става с намиране на съответния бутон и задействането му с двукратно почукване. По-точно - тези два бутона се задействат така, както се задействат и другите бутони в интерфейса на операционната система.