петък, 3 април 2015 г.

Volume Control Tool: Управлявайте по-лесно силата на звука на вашето Android устройство

ВАЖНО! От известно време насам, инструментът „Volume Control Tool“ вече не е самостоятелно приложение, а част от пакетното приложение „Toolkit“. Ето препратка към приложението в магазина на Google за Android: „Toolkit“ в Google Play. След като инсталирате и отворите приложението „Toolkit“, задействайте елемента „Volume Control Tool“ в неговия екран и ще ви се отвори познатия и описан по-долу интерфейс на приложението „Volume Control Tool“.

Освен това, има и версия 2 на приложението „Volume Control Tool“, което е самостоятелно приложение, а не част от пакета „Toolkit“. Неговата страница в Google Play за Android е тук: „Volume Control Tool 2“ в Google Play. Интерфейсът на версия 2 е същата като на версия 1, тъй че описанието по-долу важи и за новата версия.

Ето още една полезна според мен програма за Android. Казва се „Volume Control Tool“. Нейната цел е да ви улесни в управлението на силата на звука за различните аудио канали в Android, като това става не по обичайния начин - чрез плъзгачи, а чрез бутони за усилване и намаляване.

След като инсталирате и отворите приложението, се показва екран със следното разположение:

 1. В средата един под друг са етикетите на аудио каналите, чиято сила на звука можете да контролирате, както и текущата им стойност за силата на звука в проценти. Поддържа се управлението на следните аудио канали:
  • Call (сила на звука на слушалката по време на разговор).
  • System (сила на звука за системните звуци, която май се използва главно за звуците от интерфейса).
  • Ringtone (сила на звука за звънене по време на входящо повикване).
  • Media (сила на звука за мултимедията, чиято стойност засяга и силата на звука за TalkBack).
  • Alarm (сила на звука за будилника/алармата).
  • Notification (сила на звука за известията), която включва, но не се ограничава до, следните неща: SMS/MMS съобщения, известия от разни приложения в панела за известия, и т.н.
 2. От двете страни на всеки етикет има по един бутон. Този отляво намалява стойността на силата на звука за дадения аудио канал, а този отдясно увеличава стойността.
 3. Под шестте аудио канала има бутон за превключване между различните режими за звука: звук, вибрация и звук, тих режим, и каквито там още се поддържат, в зависимост от устройството.
 4. Под този бутон има още 4 бутона („Main“, „Quiet“, „Loud“ и „Head“). Те служат за задаване и запомняне на комбинация от нива за силата на звука за дадените аудио канали. Задействайте даден бутон и променете силата на звука за аудио каналите по ваше желание. Зададените от вас стойности се запазват в дадения профил. При следващото задействане на бутона за даден профил ще зареди зададените от вас преди това стойности за силата на звука.

ЗАБЕЛЕЖКА: Програмата е безплатна, но в долната част на екрана си има поле с реклами.