неделя, 9 юни 2013 г.

@Voice Aloud Reader за Android - програма за четене на текстове, препратени от други приложения

Искам да ви представя поредното според мен полезно за нас приложение за Android. А именно: "@Voice Aloud Reader" (наричано и само "@Voice", за по-кратко). А ето и описание на възможностите и функциите му.

@Voice Aloud Reader прочита на глас текста изведен на екрана в дадено Android приложение, използвайки вашата текуща машина за Текст-Към-Реч (TTS). За да задействате четенето на глас в уеб браузъра на Android, можете да натиснете бутона за менюто и да натиснете "Споделяне на страницата", и след това да изберете иконата на @Voice. В много от приложенията за четене на новини, можете да натиснете "Сподели" или "Изпрати по е-поща" от менюто или бутон, и пак да изберете иконата на @Voice. Можете също така да копирате текст от други приложения и да го поставите в прозореца на @Voice за прочитане на глас.

Когато сте в главния екран на @Voice, можете да поставяте на пауза и да възобновявате четенето, да преминавате към следващото или предишното изречение, или да почукнете два пъти върху изречение, за да го маркирате и да подновите четенето от тази позиция. Това става от един ред с бутони, намиращ се в долния край на екрана на програмата (бутоните са коректно етикетирани и екранния четец ги разпознава без проблеми). Можете също така да разгънете контролния панел в дъното на екрана с помощта на малкия бутон вдясно за да се покажат още настройки (сила на звука, скорост на речта и височина на гласа), или използвайте менюто на Android за други настройки, за да записвате и отваряте файлове за четене, съставяне на списъци за четене и пр.

Можете да поставяте на пауза и да възобновявате четенето или да преминавате към предишното или следващото изречение, чрез бутоните на Bluetooth или жични слушалки. Ако четете списък със запазени статии, продължителното натискане (натискане и задържане за около 1 секунда) на бутоните на слушалките за предишен или следващ служи за преминаване към предишната или следващата статия.

Чрез използването на синхронизирането с Dropbox, можете да запазвате списък със статии за прослушване на едно устройство (включително на PC или Mac) и след това да имате достъп до тях през приложението @Voice.

Приложението @Voice Aloud Reader е преведено на български, което се надявам да улесни работата ви с него.

А ето и препратка към страницата на @Voice Aloud Reader в Google Play магазина, от където можете да го инсталирате на вашето Android устройство:
@Voice Aloud Reader

Ами, мисля че това е всичко засега. Приятно слушане на любимите ви текстове с @Voice Aloud Reader!