сряда, 26 декември 2012 г.

SpeechLab: Поправка на инсталацията на продукта

Понякога се случва нещо да се повреди в дадена програма, и тя спира да работи правилно. Затова някои от използваните в софтуерните разработки инсталатори имат опцията за поправка на инсталацията на дадената програма. Такава опция има и инсталатора на синтезатора на българска реч (продуктът "SpeechLab"). В това ръководство накратко ще ви обясня как можете да направите поправка на инсталацията на SpeechLab, ако някога ви се наложи да го правите.

А ето как става и поправката на SpeechLab:

  1. Поставяме инсталационния диск на SpeechLab в CD/DVD устройството на нашия компютър.
  2. От появилия се прозорец със заглавие "Автоматично изпълнение" избираме първата опция, която е за инсталиране/промяна/поправка/деинсталиране на SpeechLab.
  3. В появилия се след това прозорец избираме радиобутона "Repair" и даваме няколко пъти "Next" и "Repair", после "Finish" и сме готови.
  4. Ако преди това не сме затворили конфигуратора на SpeechLab от областта за уведомяване, най-вероятно след края на инсталацията/поправката ще се наложи да рестартираме компютъра си, за да приключи успешно процедурата.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

  1. Ако сте правили промени по потребителския речник на SpeechLab, те ще бъдат загубени при поправката. За да ги запазите, копирайте файловете "custom.dic" и "customdic.sqt" преди поправката в друга папка, и след поправката ги върнете в папката от която сте ги взели първоначално, като потвърдите че искате да заместите двата файла. Двата конкретни файла се намират в "..\Program Files\BACL\SpeechLab\customdic\".
  2. Описаната процедура важи при прилагането й под Windows 7. Прозорецът за автоматично изпълнение няма да се появи, ако се ползва Windows XP - вместо това директно ще се зареди програмата за инсталиране на SpeechLab.