сряда, 26 декември 2012 г.

WebVisum: Как да изпратим покана за регистрация

WebVisum е добавка за браузъра Mozilla Firefox (версия 3.0 или по-нова). Тази добавка има много функционални възможности, но най-съществената (а сигурно и най-ползваната) от тях е възможността за разпознаване на кодове в картинки по уеб страниците. Тъй като обаче за да се регистрираме в WebVisum.com и в последствие да можем да инсталираме и ползваме добавката WebVisum ни е нужна покана за регистрация, в това ръководство ще обясня на вече регистрираните потребители как те могат да генерират код за регистрация за своите близки и познати със зрителни увреждания.

За да генерираме код за покана за услугата WebVisum, правим следното:

 1. Отиваме на страницата за вписване в сайта на WebVisum:
  http://www.webvisum.com/en/main/login.
 2. Въвеждаме нашите потребителски данни (име и парола за вписване в WebVisum) и натискаме бутона "Login".
 3. След като се зареди новата страница, отиваме до и активираме линка "Invitations".
 4. Натискаме клавиша "E", за бързо навигиране до полето за въвеждане на e-mail адреса на човека, на когото ще пращаме код за покана.
 5. В това поле въвеждаме e-mail адреса на получателя на поканата.
 6. Сега имаме два избора:
  • Изпращане на писмо на e-mail-а на получателя на поканата, в което ще има инструкции (а предполагам - и код за покана), с които потребителят да може да се регистрира във WebVisum. Това става чрез натискане на бутона "Send Invitation Code".
  • Само генериране на код за покана, който ще се появи в новозаредила се страница. Това става като активираме бутона "Create Invitation Code".

И в двата случая кода за покана ще се появи в новозаредила се страница, но при първия освен това, кода ще бъде изпратен заедно с инструкции за регистрацията, на e-mail адреса на получателя. Втория вариант е по-приложим, ако искащият код за покана ни е помолил да му пратим кода по друг начин, а не по e-mail (примерно по Скайп).

А всички генерирани от нас кодове за покана можем да видим като от страницата където ги генерираме, натиснем линка "View your invitations". Там ще се покаже следната информация в табличен вид: всички генерирани от нас буквено-цифрени кодове за покана, на коя дата сме ги генерирали, и на коя дата са били използвани (ако са били използвани, иначе ще пише "Not Used Yet " - тоест "Все още не е използван").